Maak je eigen specerijenkrans, een lust voor oog en neus

Maak je eigen specerijenkrans, een lust voor oog en neus

Creatief met specerijen: maak met kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs een geurende specerijenkrans.

Benodigdheden:
krans van piepschuim, lint, lijmpistool, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel, raffia, knopspelden.

Specerijen als steranijs, kruidnagel en kaneel gebruiken we in eerste instantie voor het kruiden van gerechten. Ze zorgen ook voor een heerlijke geur in huis, als ze bijvoorbeeld worden verwerkt in een specerijenkrans.

Wees creatief
Het team van Kruidenmagazijn.nl heeft een voorbeeld gemaakt, maar je kunt er natuurlijk je eigen draai aan geven. Gebruik een piepschuimen krans die de juiste grootte heeft voor de plek waar de krans later komt te hangen. Omwikkel de krans met een lint naar keuze.

Wij hebben voor de Kerst een glimmend lint met parelmoer-effect gebruikt. Maar een natuurtint kan uiteraard ook. Zorg wel voor wat contrast met de specerijen, zodat ze straks goed opvallen. Zet het lint eventueel op de achterzijde vast met enkele spelden.

Voorbereiding
Steek de stekker van het elektrische lijmpistool in het stopcontact, zodat deze kan opwarmen. Zet ondertussen de specerijen klaar. Gebruik raffia om enkele kaneelstokjes bij elkaar te binden en leg er eventueel een strik in. Verwijder eventueel het steeltje als dat nog achter aan de steranijs zit.

Doe met het lijmpistool wat hete lijm op de krans, op de plek waar je kaneelstokjes of andere specerijen wil plakken. Let op: de lijm hardt snel uit, dus werk in etappes. Voeg naar wens meer kruidnagels, steranijs of kaneelstokjes toe. (Wij hebben gekozen voor een bescheiden krans met weinig decoatie).

Ophangen
Maak van het lint een lange lus en bevestig deze met enkele spelden aan de achterzijde van de specerijenkrans voor het ophangen aan een haakje of spijker. De krans geeft een heerlijke (Kerst)geur af, iedere keer als je er langs loopt.

Krans van piepschuimLijmpistool voor specerijenkrans

Google+
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »