Geurige kruidnagel-sinaasappels kun je eenvoudig zelf maken met de specerijen van Kruidenmagazijn.nl

Geurige kruidnagel-sinaasappels kun je eenvoudig zelf maken met de specerijen van Kruidenmagazijn.nl

Wil je ook een lekkere geur in huis rondom Sinterklaas en Kerst? Of gewoon om van de herfst te genieten met 100% natuurlijke geuren. We laten zien hoe je eenvoudig leuke kruidnagel-sinaasappels kunt maken.

Het maken van een kruidnagel-sinaasappel is helemaal niet moeilijk. Neem enkele sinaasappels en een zakje kruidnagels van Kruidenmagazijn.nl. Met een satéprikker of breinaald maak je gaatjes in de sinaasappel, waar je vervolgens kruidnagels in steekt.

Wees creatief
Verzin zelf leuke figuren voor op de sinaasappel, bijvoorbeeld een ster, een kerstboom of de eerste letters van de familienamen. Bovenop de kruidnagel-sinaasappel kun je met een speldje ook nog een mooi lintje prikken. Of speld het lint er vooraf helemaal omheen om de sinaasappel op te kunnen hangen.

Maak je eigen kruidnagel-sinaasappelJe krijgt er wel plakkerige, vieze vingers van, maar de echte kerstgeur die daarna de kamer vult, maakt dat meer dan goed! Je kunt overigens ook huishuid-handschoenen dragen; de kruidnagels hebben harde kopjes!

Houdbaarheid
Door er gaatjes in te prikken, gaan de sinaasappels langzaam rotten. Dit kun je voorkomen door de bast van het fruit helemaal vol te prikken. De sinaasappel droogt dan helemaal in en gaat jaren mee.

Voor geurvariatie kun je ook wat kaneelpoeder of nootmuskaat over de kruidnagel-sinaasappel strooien. Herhaal dit ieder jaar rondom Kerst en de 'pomander' blijft heerlijk geuren. 

Tip: in plaats van een sinaasappel kun je ook een citroen gebruiken 

Klik hier om direct kruidnagels in de webwinkel van Kruidenmagazijn.nl te bestellen. 


Google+
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »