Klassieke paella - recept voor traditionele paella met kurkuma

Benodigdheden voor paella:

1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel kurkuma
125 gram salami
4 kippenbouten
425 gram fruits de mer
1 grote rode paprika
2 koppen langkorrelige rijst
2 teentjes knoflook
1 middelgrote ui
1 lt. kippenbouillon
1 kop diepvriesdoperwten
1 citroen

Bereiding:

De kip ontbenen en in 4 stukken snijden. Snijd de paprika in blokjes, de ui in reepjes, de salami in dunne plakjes en de citroen in 6 schijfjes. Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem. De kip toevoegen en op een matig vuur in 2-3 minuten goudbruin bakken (eenmaal keren). De kip uit de de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Doe de paprika, peterselie en fruits de mer in de pan en roer 1 minuut op matig vuur. Het mengsel uit de pan nemen en apart zetten. De rijst 10 minuten in koud water weken, afgieten, onder koud water afspoelen, nogmaals afgieten.

Extra olie in de pan verhitten en de ui toevoegen en 1 minuut op matig vuur goudbruin bakken. Doe de rijst erbij, roer goed en zorg ervoor dat alle korrels bedekt worden met olie. Kurkuma en bouillon erdoor roeren, de pan afdekken met gesloten deksel. Breng de bouillon langzaam aan de kook, eenmaal roeren. Het vuur lager zetten en 8-10 minuten afgedekt laten pruttelen. De kip bovenop de rijst leggen, afdekken en nog 10 minuten op laag vuur bakken. Voeg het paprika-mengsel, doperwten en salami toe. Afdekken en 8-10 minuten op laag vuur bakken, tot bijna al het vocht is opgenomen. Van het vuur halen. 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht opgenomen en de rijst gaar is. Met een vork de rijst losroeren en direct op een platte schaal serveren; de paella garneren met schijfjes citroen.