Oud-Gelderse kokskruiden

€2,39 €1,98
  • Bestel 5 voor €1,90 per stuk en bespaar 4%

Oud-Gelderse kokskruiden. Al van oudsher had elke kok zijn eigen kruidenmengsel waarmee hij zijn vlees en stoofgerechten op smaak bracht. 

In dit oude mengsel zit geen zout, maar wel naast witte peper en kruidnagel, wat tijm, laurierblad, rozemarijn, marjolein, nootmuskaat en weinig foelie en een klein beetje boerenwormkruid. "Het recept is al zeer oud, zeker van voor 1883", laat receptenverzamelaar Paul Hoftijzer van www.nederlands-dis.nl weten.

Vroeger vooral gebruikt om vlees, wild en gevogelte te kruiden en om gerechten een eigen smaak te geven. Dit mengsel zonder zout ( dus naar smaak eventueel zouten) is hoog op smaak, dus zuinig gebruiken. Ook geschikt voor vis, eier-gerechten en groentes.

Dit mengsel is nummer 3 in een reeks oud-Hollands kruidenmengsels van Nederlands Dis en Bruur & Driksken kruideniers. Ook beschikbaar voor wederverkoop. Mail naar kruidenmagazijn@gmail.com voor meer info.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Google+
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »