Hollands kerriepoeder (mild)

€2,09 €1,99

Echt Hollands kerriepoeder: de smaak is ons land wijkt af van die van andere landen. Zo werd een kerrie ontwikkeld die paste bij wat men in ons land lekker vond. Aan deze smaak was men vroeger gewend als men iets met kerrie serveerde. Dit mengsel wijkt af van kerriepoeder uit Engeland of Suriname en zeker van die uit India, maar smaken doet het wel.

Traditioneel Hollands kerriepoeder bestaat uit kaneel of kassie, kruidnagel, gemberpoeder, fenegriek, geel of zwart mosterd, chili, koriander-zaad, geelwortel, komijn en kardemom.

Gebruik: naar smaak. Voor het ontwikkelen van de smaak van kerrie is het handig om het kerriepoeder met bijvoorbeeld ui mee voor te bakken. In alle gevallen probeer de kerriekruiden voor gebruik droog te verwarmen of met vet of boter te roosteren. Voor een lekkere oosterse smaak is het lekker om eerst wat fijngesneden ui, wat knoflook, wat fijngesneden gember met een schep kerrie aan te roosteren. Vervolgens zo gewenst vlees of vis of tofu daarin aan te bakken, dit dan er uit te halen en als laatste groente mee te bakken. Aan het eind eiwitproduct ( eventueel in kleine reepjes gesneden) weer toevoegen.

Dit mengsel is nr. 8 in een reeks authentieke en oud-Hollandse (Gelderse / Achterhoekse) kruidenmengsels naar recepten van Nederlands Dis, op de markt gebracht door Bruur & Driksken kruideniers. Ook beschikbaar voor wederverkoop: vraag een zakelijk account aan via kruidenmagazijn@gmail.com
 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Google+
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »