Home » Lekker koken met kruiden en specerijen - recepten » Recept voor varkenslapjes met saus van vijfkruiden poeder (4 personen)

Recept voor varkenslapjes met saus van vijfkruiden poeder (4 personen)

Recept voor varkenslapjes met saus van vijfkruiden poeder (4 personen)

Een smakelijk recept voor de bereiding van varkenslapjes met vijfkruidenpoeder, specerijen, zoete uien, zoet-zure appels en laurier.

Ingrediënten:
1 kg varkenslapjes
1 L warm water
4 el Vijf kruiden poeder
4 el olijfolie
3 zoete uien in grove stukken
3 zoet zure appels - Jonagold, geschild en in grove stukken
3 jeneverbessen
1 el witte peperbolletjes
1 steranijs
1 laurierblad
½ el zeezout

Benodigdheden:
Grote braadpan met deksel en vleestang.

Bereidingswijze:
Maak een marinade van de olijfolie en Vijfkruiden poeder (five spice).
Leg de varkenslappen in de marinade en bedek ieder lapje met een laagje marinade en zet ze 20 minuten in de koelkast.

Verwarm de pan en schroei de lapjes rondom dicht. Bak ze mooi bruin.
Voeg de uien, appel, laurier, jeneverbessen, steranijs en witte peperbollen toe.
Doe de deksel op de pan en bak het vlees nog 5 minuten.
Voeg dan het warme water toe. Zorg dat de lapjes net onder staan.
Draai het vuur laag, deksel op de pan en laat het vlees minimaal 60 minuten sudderen.
Controleer af en toe even of er nog vocht in de pan zit. Anders een beetje warm water toevoegen.
Laat het vlees om uitdrogen te voorkomen niet langer dan 80 minuten sudderen.

Tip
Gebruik in plaats van appel eens ananas in dit recept. Ananas bevat plantaardige enzymen die de taaie zenen in vlees mee afbreken! Met lekker malse stoof als resultaat.

Vijfkruidenpoeder kun je uiteraard kopen in de webwinkel van Kruidenmagazijn.nl. Om direct naar het product in de webshop te gaan klik je hier.
 

Een recept ByAnne: https://www.facebook.com/annegeertsadams/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden