Home » Lekker koken met kruiden en specerijen - recepten » Recept voor glutenvrije aspergesaus met kervel en nootmuskaat

Recept voor glutenvrije aspergesaus met kervel en nootmuskaat

Recept voor glutenvrije aspergesaus met kervel en nootmuskaat

Een heerlijke aspergesaus maak je ook eenvoudig glutenvrij. Anne Geerts-Adams van ByAnne schreef voor Bruur & Driksken dit lekkere recept op basis van rijstebloem, met kervel en nootmuskaat. Met dit recept bereid je aspergesaus voor 4 personen.

Ingrediënten:

60 g roomboter

45 g rijstebloem

450 ml melk

3 el kervel

1 tl nootmuskaat

witte peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

Garde en een steelpan met dikke bodem.

Bereidingswijze:

Laat de roomboter op gematigd vuur smelten in de steelpan, warm de boter goed door.

Voeg beetje bij beetje de rijstebloem toe onder voortdurend roeren.

Wanneer alle bloem is opgelost in de boter het mengsel nog doorgaren totdat er een dikke brij ontstaat.

Voeg nu in etappes de melk toe. Blijf goed roeren.

Wanneer alle melk is toegevoegd de saus onder voortdurend roeren verwarmen totdat die de gewenste dikte heeft.

Als laatste de kervel, nootmuskaat, peper en zout toe voegen. Deze kruiden / specerijen van Bruur & Driksken koop je gemakkelijk en snel online bij webwinkel www.kruidenmagazijn.nl.


Tip:
 gebruik in plaats van melk het kookvocht van de asperges.


Een recept ByAnne: https://www.facebook.com/annegeertsadams/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden