Achterhoekse gehaktkruiden

€2,29 €1,98
  • Bestel 10 voor €1,10 per stuk en bespaar 44%

Een kruiden- en specerijenmengsel zonder zout met natuurlijk wat fijn verwreven laurierblad en marjolein, salie, bonenkruid, en weinig kaneel, kruidnagel, zwarte peper, nootmuskaat en basilicum. Paul Hoftijzer zegt erover: "Dit is het mengsel voor het kruiden van gehakt van mijn oma, doorgegeven door de tijd via de vrouwelijke lijn." Hij adviseert met dit gehaktkruiden mengsel te variëren

"In mijn familie voegde ieder naar eigen ideeën er wat verse fijngesneden tuinkruiden bij als peterselie en tijm. En natuurlijk werd er vaak wat gehakte knoflook en een gesnipperd uitje bij gedaan. Samen met paneermeel gemaakt van oud-brood en een eitje een mooie basis voor heerlijke gehaktballen."

Gebruik een halve eetlepel per pond gehakt. Deze kruiden passen bij vele soorten gehakt, zoals runder-, varkens- en halfom- gemengd gehakt. Maar ook lekker in kippen- en lamsgehakt.

Dit kruidenmengsels is nummer 4 in een reeks oud-Hollandse (Gelderse / Achterhoekse) kruidenmengsels van Nederlands Dis en Bruur & Driksken kruideniers. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Google+
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »